Garnišne

Do pre par godina kod nas su uglavnom bile zastupljene plafonske garnišne sa milion kukica koje su držale zavese. Zatim su polako u naše domove ulazile drvene zidne garnišne dok su danas na tržištu dostupni različiti oblici garnišna.

Danas su to garnišne koje svojim oblikom, izgledom, bojom zapravo utiču na dekorativnost same zavese ali i celokupnog prostora.

Garnišne se izrađuju od različitih materijala visokog kvaliteta kao što su drvo, nikl, hrom, mesing, kovano gvožđe uz neograničene mogućnosti kombinovanja ovih materijala.

Garnišne mogu biti jednoredne, dvoredne ili troredne. O slučaju kada imamo višerednu garnišnu na zajednički nosač se montiraju najčešće dve garnišne i na jednu se stavlja zavesa a na drugu draperija ili se radi o kombinaciji više vrsta zavesa.

Dvoredne garnišne omogućavaju da se poigrate sa enterijerom uz lako i prakično, a opet vizuelno atraktivno rešenje. Nešto ređe su garnišne u tri reda.

Zahvaljujući napretku tehnologije i korišćenju kvalitetnih materijala koji omogućavaju da se garnišne ne krive na sredini nosača, a da ne govorimo da se zavese izuzetno lakše postavljaju onda ne čudi podatak da se klasične plafonske garnišne sa jednom ili više kanalica sve manje upotrebljavaju.

JoomSpirit