Klasične zavese

Kod izbora zavesa nikako ne treba smetnuti sa uma da su zavese funkcionalni, ali i dekorativni deo naše sobe, kuhinje, kancelarije. Pored zaštite od sunca, neželjenih pogleda u naš dom, kancelariju, zavese su itekako dekorativan element koji u potpunosti može transformisati prostor u kome boravimo, radimo.
 
Prilikom izbora zavesa za Vaš stan ili kancelariju potrebno je da obratite pažnju na par detalja kako bi izbegli greške pri kupovini.
 
Zavese bi trebalo da budu stilski uskladjene sa ostalim elementima vašeg enterijera, kao sto je nameštaj, zidne dekoracije, rasveta, veličina i oblik prozora… Trebalo bi voditi računa i o veličini prostorije i količini dnevne svetlosti koju želite da zadržite.
 
Svetle, prozračne zavese nežnih boja bez naglašenih motiva su odličan izbor za manje prostorije, za prostorije sa manje svetlosti.
 
Uz klasičan nameštaj trebalo bi birati i klasične zavese uz koje mogu doći masivni draperi sa bogatim veziljkama. Motiv je poželjno uskladiti sa motivima mebl štofa ili tapeta i na osnovu toga oprediliti se za diskretne šare, ornamente, cvetni dezen…
 
 
Ukoliko imate moderan nameštaj ravnih linija i jednostavan kada su boje u pitanju, zavese mogu dati naročit ton vašem prostoru. Možete se opredeliti za paketo ili panel zavese pri čemu naročito dolazi do izražaja motiv tkanine. Preporuka su intenzivne boje i dezeni.
 
U svakom slučaju tu smo da vas posavetujemo i olakšamo odabir.
JoomSpirit